keskiviikko 12. elokuuta 2009

Harjoituksia ja totutteluja

Tiuku on kasvanut kovasti. Painoa oli maanantaina rokotuksissa 4,7kg. Syödyt raksut muuttuvat kovaa vauhtia koiraksi. Eläinlääkärikäynti meni moitteettomasti ja palkinnoksi Tiuku sai herkulliset jäniksen korvat.

Olemme vähän tutustuneet koirapuistoihin niiden ollessa tyhjillään. Kolmessa puistossa vierailtuamme olemme todenneet tuon kotia lähimmän olevan viihtyisin kaikkien osapuolten kannalta. Mukavasti maastovaihteluita, ei hyttysiä, iso puisto ja piilopaikkoja erilaista treeniä varten. Koirapuistoulkoilut ovat Tiukulle juhlaa, sillä siellä pääsee juoksemaan. Juokseminen on Tiukulle selvästi elinehto. Mikään muu ei saa sitä yhtä onnelliseksi, eikä myöskään yhtä väsyneeksi. Juoksemisen lomassa olemme harjoitelleet kovasti luoksetuloa. Eilen kävimme tutustumassa myös mereen sellaisessa koirapuistossa, jossa on koirilla uimismahdollisuus. Tiuku halusi lähinnä juoda meren ja syödä hiekan sen alta. Täytynee käydä vielä totuttelemassa tänä kesänä, ettei ensi kesän veneilyissä tule yllätyksiä. Vesi ei taida olla Tiukun juttu muutenkaan. Tiuku ei nauti suihkusta eikä tietenkään märästä kelistä ulkona. Liekö kissat kertoneet sille veden olevan märkää.

Kissatytöt pärjäävät koiraelossa mukavasti. Kilju on edistynyt poissaollessani huimasti, mutta sähinöitä silti vielä kuulee. Kiljusta on tullut varsinainen kehruumoottori ja se hakeutuu läheisyyteen enemmän kuin ennen. Rapsutellakin saa nyt toisella tavalla ja aamuisin heräillään kehräillen maharapsuista nautiskellen. Kun koira nukkuu tai on poissa, kissat tulevat olohuoneeseen nautiskelemaan seurasta ja rauhasta.

Sisäsiisteysharjoittelu Tiukun kanssa on entisellään. Yöllä on tavallisesti kahdet pissat ja kakka ilmestynyt sanomalehden päälle. Päiväsaikaan meidän ollessa kotona, ei vahinkoja sisälle tavallisesti satu. Kun Tiuku on yksinään useamman tunnin päivällä, on yleensä saldona 1-2 pissaa. Eilen eläinkaupassa käydessämme kuulimme kissoista, jotka olivat alkaneet tehdä tarpeitaan minne sattuu koiran pennun tultua taloon. Toivottavasti meidän kissatytöt eivät keksi tällaista apinointia.

Hihnakäytöstä treenataan edelleen kontaktitreenin ohessa. Vieraassa paikassa pienessä jännityksessä Tiuku käyttäytyy ikäänsä nähden erinomaisesti. Kotikulmilla, tai muuten turvallisilla ja rauhallisilla paikoilla vetäminen ja maasta syöminen on enemmän tai vähemmän jatkuvaa. On vaikea ehtiä antamaan positiivista palautetta ja palkita kaiken eisyöeivedäeisyöeivedä välissä.

Tiukulla on lomaolosuhteita jäljellä vielä neljä kokonaista päivää. Sen jälkeen alkaa arki ja 8-9 tunnin päivittäiset yksinolot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti