maanantai 27. heinäkuuta 2009

Erilainen yö

Pentuaitausaika on virallisesti ohi ja aitaus avattu. Tiuku tuli aitauksen yli yhteensä kolmesti ja viimeisen kerran myös aitauksen parantelujen jälkeen. Oli uskottava, ettei tyttö viihtynyt siellä. Viime yö nukuttiin sitten ensimmäisen kerran erikseen ja onnistuneesti! Aikaisemmin jo iltapuuhien aikaan on alkanut ujellus ja valitus, joka on yltänyt aina ulvontaan saakka. Nyt yö sujui siis hyvin, oletettavasti tilanteeseen vaikutti myös radio ja päälle jätetty lamppu. Lattialla oli aamulla tosin kolmet pissat, joka on kahdet enemmän kuin aikaisimpina öinä vanhoilla järjestelyillä. Tämä uusi järjestely ei siis kannusta Tiukua pidättelemään aamulenkille saakka yhtä tehokkaasti. Jostain täytyy näemmä tinkiä.

Tiuku saatiin syömään paremmin loppuviikosta, kun raksujen sekaan laitettiin teelusikallinen Manulin A/D:tä. Tätä herkkua ronkelisti syövä Tiuku ei voinut vastustaa ja tällä keinolla olemme saaneet tytön syömään sen verran päivässä kun pitääkin. Raksut ovatkin muuttuneet saman tien koiraksi, tyttö näyttää kasvaneen silmissä.

Kissatytöt pidettiin eristyksessä Tiukun viettäessä yötä yksin, jotta mahdollisilta jahtaushoukutuksilta vältyttäisiin. Vaikkakin olimme jo pistäneet aikaisemmin merkille, että Manulin saapuminen paikalle, saattoi rauhoittaa ulvovaa Tiukua, halusimme kuitenkin turvata yörauhan kissatyttöjen osalta. Kissat eivät eristyksestä ole etenkään yöaikaan moksiskaan. Tosin Manu ei pääse silloin omalle yöpaikalleen olohuoneen ikkunalaudalle.

Manu oli onnessaan eilisistä vieraista ja nautti jälleen sylittelystä ja kampailuista täysin karvoin. Uusia varsinaisia tutustumisyrityksiä Tiukun kanssa ei ole tehty, pari kertaa tosin jouduttu pakenemaan päälle juoksevaa hurttaa. Mitään traumoja ei näemmä kuitenkaan ole tullut.

Kilju on jälleen edistynyt omalla hitaalla tavallaan ja käväisee olohuoneessa aina silloin tällöin ovien ollessa auki. Yhdessä meidän omien ihmisten kanssa on hengailtu jo sohvallakin, Kilju omalla käsinojallaan. Koiran olessa lähellä Kilju kuitenkin katsoo parhaakseen sähistä pieni suu punaisena.

Tiuku kiittää sunnuntaivieraita tuliaisistaan! Yksinoloharjoitukset jatkuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti